Deklarationer

När det dags att deklarera hjälper vi dig med olika deklarationer som privata, bolags och preliminära. Även hjälper vi med skatteplanering.

 

deklarationer

Att färdigställa sin deklaration

Oavsett om du är privatperson eller företagare så är det av största vikt att deklarera varje år. Skatteverket (SKV) kräver att få veta vad du har tjänat och hur mycket skatt du har betalat in, likväl ifall du har några beskattningsbara kapitalinkomster eller rättmätiga avdrag att göra. Som privatperson torde det vara ganska enkelt att deklarera eftersom de flesta av transaktionerna rapporteras in till SKV, men som företagare bör du kanske ta dig en funderare på om det är värt att lägga ner den tid och kraft som krävs för att göra deklarationen på egen hand.

Anlita en professionell firma inför din bolagsdeklaration

Som företagare är det viktigt att fokusera på verksamheten och marknadsföring. Att deklarera kan ta tid från sådant som du borde göra i kärnverksamheten. Det är inte alltid helt enkelt och dessutom tidskrävande att genomföra en företagsdeklaration, så ett tips är att ta professionell hjälp när det handlar om deklarationer.

Ett företag har många intressenter, oavsett i vilken företagsform du driver ditt bolag, men Skatteverket är en viktig intressent och aktör som kräver uppmärksamhet både vad gäller datum och regler. Som företagare handlar väldigt mycket om att synas och marknadsföra sina tjänster eller produkter, det finns inte så mycket tid över till annat. Att deklarera kan kräva åtskilliga timmar av ens tid, för att inte nämna underlag i form av årsbokslut eller årsredovisning, beroende på bolagsform.

Varför ska jag anlita en firma för hjälp med deklarationen?

Om du inte är ekonom eller utbildad inom redovisning och revision kan det vara klokt att betala för att få hjälp med din företagsdeklaration. Ägna tiden åt företaget och din affärsidé och låt proffs färdigställa din deklaration samt alla de underlag som krävs som bas.

Privatpersoner behöver oftast bara godkänna blanketten som kommer årligen, men företagare har lite mer att stå i. Att ägna sin tid åt det som en gång väckte intresset för att bli en entreprenör är guld värt jämfört med vad det kostar att anlita ett proffs på deklarationer.